duminică, 3 august 2008

O transformare miraculoasa

Un alt prieten, Nicu, mi-a recomandat sa postez o poveste descoperita de el intr-o carte de culturism. Este o poveste adeverata despre un sportiv ambition + supraponderal = Mister Univers.
Enjoy.

"Avea 22 de ani, 1,84 m inaltime si greutatea de 92 kg cand americanul Bruce Randall s-a apucat de practicarea intensa a unor exaercitii de forta, urmand un regim alimentar care sa-i asigure o balanta metabolica extrem de activa , net in favoarea anabolismului.
Dupa o luna si jumatate de antrenamente intense si regim, greutatea lui a sporit cu 8 kg iar perimetrul bratului cu 2 cm. Pe masura ce crestea greutatea incarcaturii cu care lucra Randall marea si ratia de alimente, ajungand ca la micul dejun sa consume 20 de oua si 2 kg de lapte. Dupa 14 luni de lucru greutatea lui Bruce Randall a crescut pana la 155 de kg si obtinea urmatoarele rezultate:
- impins la piept 165 kg de doua ori
- genuflexiuni cu haltera pe umeri 310 kg
Cursa dupa forta musculara a lui Bruce Randal nu s-a oprit aici, dupa un an si 7 luni de antrenament a ajuns la greutatea de 182 kg, dar tanarul a inteles ca nu este pe drumul cel bun: era diform, dispunea de forta dar nu si de rezistenta. Asa ca Bruce s-a hotarat sa continue drumul dar in sens invers bineinteles tot cu ajutorul exercitiilor de culturism.
Exercitiile pe care le executa in 3 serii a 4-5 repetari, acum le efectueaza in 4-5 reprize a 20-25 repetari, intr-o sedinta de lucru de 6-7 ore. Alaturi de exercitiile de forta a introdus si alergari, la inceput efectua doar mers accelerat apoi ajungad la alergari de pana la 5-8 km pe sedinta.
Au trecut 7l uni jumatate si Bruce Randall cantarea 83 e kg cu 9 kg mai putin decat avea cand s-a apucat de exercitii de forta.
Dupa transformarea sa miraculoasa in 1959 a cucerit titlul de Mr Univers."

Ca un fel de concluzie, fetelor, nu mai spuneti: "Nu mananc nimic si tot ma ingras!" sau "Eu nu pot sa slabesc. Am tinut 5 cure pana acum si nici una nu si-a facut efectul. Fataaa...". Aha... cum sa nu. Mai bine luati exemplul de mai sus.
Sportul este sanatate, frumusete, succes si tot ce isi doreste fiecare.

Niciun comentariu: