luni, 20 octombrie 2008

Hai mai bine sa fim ECO (not EMO)

Dupa cum a scris si Marius de curand intr-un post: hai sa fim ECO. Sunt total de acord cu el. Cu ocazia asta tin sa marturisesc ca si eu sunt ecologista, dar nu pentru ca este la moda ci pentru ca asa sunt.
Sunt voluntar Green Peace din 2005, am fost voluntar intr-o organizatie nonguvernamentala din Constanta care se ocupa cu salvarea delfinilor in Marea Neagra si pe langa astea incerc sa am un anumit comportament care nu dauneaza atat de mult mediului inconjurator.
Nu prea sunt la curent cu stirile privind topirea ghetarilor/gaurilor in stratul de ozon/incalzirii globale insa incerc sa ma comport civilizat, pastrand curatenia si incercat sa poluez cat mai putin.
Daca am fi cu toti asa ar fi valabila celebra fraza, adica vom trai intr-adevar bine.
Nu este greu sa arunci gunoiul in cosul de gunoi sau sa pui uleiul folosit in sticle si sa il arunci la gunoi sau sa nu arunci diverse chestii in apa (mai ales la mare), sau sa nu mai fim poluati fonic cu zgomotul si prostia manelelor.
Trebuie sa ne gandim la noi in primul rand, apoi la cei din jur. Si trebuie sa ne gandim si la ce lasam in urma. Pentru ca datorita ignorantei noastre vor suferi si copii nostrii si nepotii si asa mai departe. Intr-adevar suna cam perfectionist, dar este o solutie care ar putea fi aplicata de noi toti intr-o masura mai mica sau mai mare, cu o intensitate mai mica sau mai mare.

Mesajul meu este… Hai sa fim ECO!!! (not EMO)

3 comentarii:

Unknown spunea...

1.
citeste adevaratul sens al "emo"....emo nus aia ce vdm noi pe strada, emo e un curent de viata, la fel cu era hiphopu(nu stilu muzical) inainte, junkies, sau numa stiu io ce....

nu are legatura eco cu emo in nici o chestie, am inteles ce ai vrut sa zici:P asa ca o glumita da nu e real:D


2.
pe de alta parte TE SUSTIN aici, nu stiu de cate ori nu am atentionat pe cei de pe strada asta, si ne-facand parte dintr-un ong doar ca sa dea bine la cv sau ca asa e la moda.e de datoria tuturor sa fim responsabili!


3.
ai scris e-jurnal la status ci nu blog... u receive a point from me la asta :D

Cristina spunea...

Citeste cu atentie titlul si foloseste ce stii din marketing. Nu am folosit EMO alaturi de ECO pentru ca ar avea vreo legatura. M-a atras doar asemanarea numelor si faptul ca este foarte controversat subiectul si ca decat sa vorbim despre EMO(chestii gresite si neinteresante) mai bine suntem ECO... si vorbim despre asta.
Nu uita ca fiecare persoana are propriul punct de vedere... Nu mai incerca sa schimbi asta prin diverse comentarii rautacioase.

Essences spunea...

Nash , intr-adevar ecologia nu are de-a face cu "emologia". Dar se aseamana intre ele. Schimbandu-le doar litera din mijloc, obtinem niste cuvinte mai des folosite in ultima perioada si ne putem amuza, totodata.Ori eco, ori emo. Nu inteleg de ce te simti asa ofensat. :)
Sa inteleg ca,din punctul tau de vedere emo-istii nu au nici o legatura cu ecologia?Asta spun si eu, din moment ce se autodistrug si le face placere sa-si taie venele, e clar ca ar putea neglija total tot ce tine de mediul in care traiesc si mai rau, l-ar putea distruge.