duminică, 8 iunie 2008

Permis de pieton

Zilele trecute am avut o discutie foarte interesanta cu un amic despre a fi sau a nu fi PIETON.
Pana la urma, ce inseama sa fi pieton? Adica sa mergi pe strada si nu cu un vehicul? Hmmm... cred ca a fi pieton presupune mult mai mult decat actiunea in sine, a merge pe o artera de circulatie prevazuta cu trotuare.
A fi pieton e uneori la fel de dificil ca si conducerea unui autovehicul.
Ma tot intre, oamenii astia chiar nu stiu sa mearga pe strada sau nu ii intereseaza absolut deloc de cei din jur, sau chiar de ei.
Eram in Piata Romana ma duceam la facultate pentru un examen. Traversam dinspre coloane spre ASE si pe contrasens din partea dreapta venea Ambulanta. Bineineteles ca pentru pietoni era verde. Si la fel de bineinteles pietonii s-au "aruncat" pe trecere sa traverseze. Cine avea prioritate? Ambulanta? Care avea girofarul pornit si care se grabea sa ajunga la un pacient, sau pietonii care se grabeau sa ajunga la munca, acasa, la examene,etc si care aveau VERDE.
Bineinteles ca ambulanta avea prioritate, dar pietonii de ce nu stiau asta??

Asta este doar un exemplu din sutele de erori pe care "pietonii" le fac zilnic. Din cauza lipsei de interes sau a prostiei (inca nu m-am lamurit care este motivul) pot provoca diverse accidente si fiind vorba de traversarea strazilor, isi pot pierde chiar viata.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt total de-acord. Pietonii sunt foarte nedisciplinati. Dar la fel sunt si multi soferi. Cred ca pana la urma armata era buna pentru oameni, ii invata disciplina, ii invata sa-si puna prioritatile in ordine (prioritar e sa treaca ambulanta, nu eu - gandirea mea de "pieton")

Cristina spunea...

Ai dreptate in legatura cu armata. Este foarte important sa fi disciplinat, ordonat etc. E mai simplu asa. Inclusiv ca pieton. Dar mai ales ca OM.