marți, 11 martie 2008

In urma postului "15 conditii esentiale pentru a reusi", am primit mai multe recomandari de la cunoscuti. Le-am ales pe cele mai bune.
Enjoy.

Institutul francez pentru anxietate si stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viata, despre care expertii spun ca, daca cineva reuseste sa asimileze macar 10, poate avea o viata de buna calitate.

1) LUATI o pauza de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de munca. Repetati aceste pauze în fiecare zi si gânditi-va la d-voastra, analizându-va comportamentul.

2) INVATATI sa SPUNETI NU, fara sa va simtiti vinovat. A vrea sa multumiti pe toata lumea, este un consum mult prea mare de energie.

3) PLANIFICATI-VA ziua, dar pastrati-va putin timp liber si pentru ceva neprevazut, constient fiind ca nu totul depinde de d-voastra.

4) CONCENTRATI-VA numai si numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veti obosi daca veti încerca sa rezolvati mai multe probleme în acelasi timp.

5) UITATI odata pentru totdeauna ca sunteti indispensabil la munca, acasa sau în grupul de cunostinte. Oricât va displace, totul functioneaza foarte bine si fara d-voastra.

6) NU VA MAI SIMTITI responsabil pentru placerile celorlalti. Nu sunteti fântâna dorintelor, si nici eternul maestru de ceremonii.

7) CERETI AJUTOR când aveti nevoie, având grija sa-l cereti persoanelor potrivite.

8) SEPARATI problemele imaginare de cele reale si eliminati-le, pentru ca sunt o pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios pentru lucruri mult mai importante.

9) INCERCATI sa redescoperiti placerea unor actiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca si a se plimba, fara a crede ca este ceea ce puteti obtine mai mult de la viata.

10) EVITATI sa va implicati în problemele altora, în ceea ce priveste anxietatea si stresul. Asteptati putin înainte de a va întoarce la dialog si la actiune.

11) FAMILIA D-VOASTRA nu este persoana d-voastra, este alaturi de d-voastra, formeaza lumea d-voastra, dar nu este propria d-voastra identitate.

12) INTELEGETI ca principiile si convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedica miscarea si cautarea.

13) E NECESAR sa aveti tot timpul pe cineva caruia sa va puteti destainui si vorbi deschis. Nu foloseste la nimic daca persoana este prea departe de d-voastra.

14) INVATATI când trebuie sa va sculati de la masa, sa iesiti dintr-o discutie, sau dintr-o sedinta.

15) REFUZATI sa vi se spuna daca cineva a vorbit urât de d-voastra. Ascultati numai ce s-a vorbit bine de d-voastra, cu rezerve si fara a crede tot.

16) A INTRA IN COMPETITIE la distractie, la munca si în viata de cuplu, este ideal pentru cine vrea sa fie tot timpul obosit sau sa piarda ce-i mai bun în viata.

17) RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu si oamenilor.

18) O ora de PLACERE IMENSA înlocuieste trei ore de somn pierdut. Placerea reconforteaza mult mai mult decât somnul. Din aceasta cauza nu pierdeti nici o ocazie de distractie.

19) NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viata. Intuitia, Naivitatea si Credinta.

20) INTELEGETI odata pentru totdeauna si în concluzie........D-voastra SUNTETI CEEA CE VRETI SA FITI.



Gânditi... Reflectati... Practicati...

CUM SA VA PRELUNGITI VIATA ?
- Eliminati din viata d-voastra numerele neesentiale. Aceasta include, vârsta, greutate si înaltime. Lasati în grija medicului acestea. Pentru aceasta îl platiti.
- Mentineti legaturi de prietenie sincere si vesele. Morocanosii si invidiosii va demoralizeaza.
- Incercati sa învatati lucruri noi. Invatati mai mult despre calculatoare, manuale, gradinarit, orice. Nu-i permiteti niciodata creierului sa puturoseasca. Un creier puturos este locuinta diavolului. Si numele acestui diavol este … Alzheimer.
- Bucurati-va de lucrurile simple. Lacrimile sunt naturale. Suferiti, lamentati-va si continuati. Râdeti cât mai des posibil, cu toata puterea si timp cât mai îndelungat. Râdeti pâna vi se taie respiratia.
- Unica persoana care va fi cu d-voastra toata viata, sunteti chiar d-voastra.
- Traiti cât sunteti în viata! Inconjurati-va de lucruri pe care le iubiti, familie, animale, muzica, plante, orice. Casa va este refugiu.
- Nu plecati într-un voiaj de vinovatie. Plecati într-o alta tara, la mall sau într-un sat apropiat, dar NU unde va duce vinovatia.
- Persoanelor pe care le iubiti, SPUNETI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveti.
Si amintiti-va intotdeauna: Viata nu se masoara în momentele de respiro pe care le avem, ci în momentele care ne taie rasuflarea.
- Fiti multumit pentru ceea ce viata v-a adus si nu va suparati prea tare pentru ceea ce nu v-a dat!!!
TRAITI SI FITI FERICITI!

Niciun comentariu: